Latvijas Universitāte, Raiņa bulvāris 19
Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Ir noslēgusies pieteikšanās bakalaura studijām. Vislielākais studētgribētāju pieteikumu skaits – 21 912* – saņemts valsts vadošajā un lielākajā augstskolā, Latvijas Universitātē (LU).

Pirmās kārtas rezultāti tiks aprēķināti un publicēti portālā Latvija.lv, kā arī paziņoti īsziņā un elektroniskajā vēstulē 26. jūlijā pēc plkst. 17.00. Ja studētgribētājs nebūs ieguvis studiju vietu pirmajā kārtā, uz to varēs pretendēt otrajā kārtā, līdz 30. jūlija plkst. 16.00 portālā Latvija.lv aktivizējot izvēlni “Pieteikties otrajai kārtai”. Otrās kārtas rezultāti tiks paziņoti 30. jūlijā pēc plkst. 17.00. 

Pēc konkursa 1.kārtas rezultātu uzzināšanas topošajiem studentiem jāizlemj, vai vēlas turpināt piedalīties konkursā uz pieteikumā norādītajām studiju programmām vai nevēlas vairs pretendēt uz studijām nevienā no studiju programmām.

Konkursa 1. kārtā studiju vietu iegūsi tādā gadījumā, ja šī studiju vieta konkursa rezultātā tiks apstiprināta Tavā 1. prioritātē.

Ja konkursa rezultātā netiks apstiprināta tava 1. prioritāte, tad konkursa 1. kārtā studiju vietu vēl neiegūsi. Tādā gadījumā studiju vietu vari iegūt konkursa 2. kārtā. Pēc 1. kārtas rezultātiem varēsi iepazīties ar savu provizoriski iegūto studiju vietu.

Ja konkursa 1. kārtā esi ieguvis studiju vietu Latvijas Universitātē (LU):

  • tad šī studiju vieta Tev ir garantēta ar noteikumu, ja Tu no 29. līdz 30. jūlijam ieradīsies Juridiskajā fakultātē noslēgt studiju līgumu. Ja norādītajos datumos nav iespējams ierasties fakultātē, bet Tu vēlies saglabāt savu iegūto studiju vietu, Tev savā Latvijas valsts portālā e-pakalpojumā līdz 30. jūlija plkst. 16.00 ir jāaktivizē izvēlne „Apstiprināt iegūto vietu”. Tādā gadījumā varēsi noslēgt līgumu no 31. jūlija līdz 2. augustam.

Ja neieradīsies augstskolā vai neapstiprināsi iegūto vietu, Tu izstājies no vienotās uzņemšanas un zaudē iegūto studiju vietu.

  • Ja konkursa 1. kārtā esi ieguvis studiju vietu, tomēr nevēlies uzsākt studijas izvēlētajā studiju programmā, tad savā e-pakalpojumā aktivizē izvēlni „Atteikties no iegūtās vietas”. Līdz ar to Tu atteiksies no iegūtās studiju vietas.

Ja konkursa 1. kārtā neesi ieguvis studiju vietu (ir zināma provizoriskā studiju vieta):

  • tad savā e-pakalpojumā  līdz 30. jūlija plkst. 16.00 ir jāaktivizē izvēlne „Pieteikties 2.kārtai”, līdz ar to Tu apstiprināsi dalību konkursa 2. kārtai, lai iegūtu studiju vietu. Konkursa 2. kārtā Tu vari iegūt 1. kārtā norādīto provizorisko studiju vietu, vai studiju vietu augstāk prioritāšu sarakstā. Iegūstot studiju vietu LU 2. kārtā, jāierodas fakultātē no 31. jūlija līdz 2. augustam noslēgt studiju līgumu.

Ja nepieteiksies 2. kārtai, Tu izstājies no vienotās uzņemšanas un zaudē iespēju iegūt studiju vietu.

  • Ja pēc konkursa 1. kārtas tu vairs nevēlies pretendēt uz studijām nevienā no izvēlētajām studiju programmām, tad savā e-pakalpojumā aktivizē izvēlni „Atteikties no dalības 2. kārtā”.

 

Reģistrēšanās studijām un studiju līguma slēgšana

Līguma slēgšana Juridiskajā fakultātē notiks šādos laikos (skatīt šeit).

Reģistrēties var, ierodoties personīgi vai pilnvarojot citu personu, kura uzrāda notariāli apstiprinātu pilnvaru.

Līdzi jāņem dokumenti:

  • personu apliecinoša dokumenta kopija, vienlaikus uzrādot oriģinālu;
  • vidējo izglītību apliecinoša dokumenta un tā pielikuma (ja tāds pastāv) kopijas, vienlaikus uzrādot šo dokumentu oriģinālus;
  • dokumentu kopijas, vienlaikus uzrādot šo dokumentu oriģinālus, kas dod reflektantam kādas papildu tiesības vai garantijas (mācību priekšmetu olimpiāžu diplomi utt.);
  • centralizēto eksāmenu sertifikātu kopijas, vienlaikus uzrādot oriģinālus, ja uzņemšana notikusi, pamatojoties uz centralizēto eksāmenu rezultātiem; ja centralizēto eksāmenu sertifikāts ir izsniegts elektroniskā formā, tad jānodrošina iespēja šī dokumenta nosūtīšanai uz noteiktu e-pasta adresi.
    Atgādinām:
    CE sertifikāti 2024. gada 12. klases absolventiem pieejami no 11. jūlija vietnē eksameni.gov.lv, pieslēdzoties ar savu E-klase vai Mykoob paroli. Sertifikāts ir e-dokuments, kuru var lejupielādēt.
    CE sertifikāti 2023. gada 12. klases absolventiem pieejami no 10. jūnija portālā www.latvija.lv kā e-pakalpojums (EP226). Der visi portāla autentifikācijas līdzekļi. Sertifikāts ir e-dokuments, kuru var lejupielādēt.

Ja tev ir drošs elektroniskais paraksts (eParaksts mobile vai eID), tad varēsi reģistrēties un studiju līgumu parakstīt elektroniski. Tādā gadījumā būs nepieciešams augšupielādēt augstāk minētos dokumentus LU Informatīvajā sistēmā.

Nenoslēdzot studiju līgumu noteiktajā laikā, pretendents zaudē tiesības reģistrēties studijām.

Ja neesi nofotografējies LU pieteikšanās laikā, tad to var izdarīt reģistrācijas laikā.

 

* Dati fiksēti 23.07.2024. plkst. 13.00

Dalīties