4.septembra pēcpusdienā, pulcējot gan studentus, gan docētājus un citus interesentus, Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē norisinājās pasākums “Septembra saruna par starptautiskajām tiesībām”, kurā piedalījās divi LU Juridiskās fakultātes absolventi - Mārtiņš Paparinskis, profesors Londonas Universitātes koledžā, ANO Starptautisko tiesību komisijas loceklis, un Kristīne Līce, Valsts prezidenta padomniece likumdošanas un starptautisko tiesību jautājumos.

Atklājot pasākumu LU Juridiskās fakultātes dekāne, prof. Kristīne Strada-Rozenberga uzsvēra, ka ir liels prieks, ka šī septembra sarunu tradīcija tiek turpināta, un noteikti jātiekas arī nākamgad, lai to tik tiešām varētu dēvēt par tradicionālu rudens pasākumu Juridiskajā fakultātē.

Sarunas sākumā Mārtiņš Paparinskis dalījās ar līdz šim pieredzēto ANO Starptautisko tiesību komisijas locekļa amatā. “Kolēģi mani šogad ievēlēja Rediģēšanas komitejas priekšsēdētāja amatā, tādēļ bija iespēja vadīt diskusiju par visām vētītajām tēmām: vispārējiem tiesību principiem, strīdu risināšanu ar starptautiskajām organizācijām, pirātisma novēršanu un starptautisko tiesību palīglīdzekļiem”, izskaidroja profesors Paparinskis. 

Diskusijas nobeigumā izskanēja aicinājums atbalstīt Kristīnes Krūmas piemiņas stipendiju un turpināt par starptautiskajām tiesībām nākamā gada septembrī.

Dalīties

Saistītais saturs

Starptautisko tiesību aktualitātes – starptautisko tiesību lietpratēju sarunā
12.09.2022.

Starptautisko tiesību aktualitātes – starptautisko tiesību lietpratēju sarunā