Sirsnīgi sveicinu Jūs visus Jaunajā akadēmiskajā gadā!

Mums visiem – tuvu 1000 studentiem (no tiem vairāk kā 450, kuri studijas uzsākuši šogad), gandrīz 70 docētājiem, metodiķēm un administratīvajiem darbiniekiem - ir sācies jauns studiju cēliens, taču saglabājušās tās pašas vērtības, uzdevumi un mērķis!

Mēs visi esam šeit un tagad, lai rūpētos par Latvijas tiesiskumu kā neatņemamu jebkuras demokrātiskas valsts vērtību! Vieni no mums studēs, citi vadīs pa studiju ceļu, vēl citi tajā palīdzēs. Taču tikai kopējā, uz sadarbību vērstā darbībā ir spēks! Juridiskās fakultātes saimes vairums vienmēr un īpaši izšķirošos brīžos ir spējis būt vienots, saliedēts un savstarpēji cieņpilns. Nav nekāda pamata uzskatīt, ka tā tas nebūs arī turpmāk.

Vai vienmēr ir bijis viegli iepriekš? – nē. Studentiem ir bijis grūti studēt, un dažkārt ne visai paticis kāds pasniedzējs. Docētājiem šad tad ir “nolaidušās rokas” šķietami bezcerīgās situācijās. Metodiķes ik pa laikam kaitinājuši gan studenti, gan pasniedzēji. Administrācijai…. To varētu turpināt un turpināt. Taču, kas gan būtu dzīve bez sava veida grūtībām? Galvenais, lai to radīto rūgtumu atsver saldā panākumu un gandarījuma garša! To visiem Jums arī novēlu! Lai pelnīti panākumi, gandarījums par paveikto, uzzināto un sasniegto! Lai studiju gada noslēgumu varam sagaidīt ar sajūtu – tas, ko esmu darījis, tas, kas noticis, ir bijis tieši tas, kas man, mums un sabiedrībai bija nepieciešams, tas viss bija uz labu!

 

Aizņemoties vēlējumu no mūsu studentiem –

Saules mūžu Latvijas Universitātes Juridiskajai fakultātei!

 

Dekāne, profesore K.Strada-Rozenberga

Dalīties