Foto: žurnāls "Jurista Vārds"

8. decembrī hibrīdrežīmā notika žurnāla “Jurista Vārds” 16. pētniecisko darbu konkursa apbalvošanas pasākums. Tika paziņoti sešu sekciju uzvarētāji, galvenās balvas un Cerību balvas ieguvējs. Ņemot vērā iesniegto darbu lielo skaitu un augsto kvalitāti, šogad par vairākiem darbiem tika piešķirtas arī veicināšanas balvas.

Darbi konkursa vispārīgajā daļā tika vērtēti piecās sekcijās: krimināltiesību sekcijā, civiltiesību un administratīvo tiesību sekcijā, tiesību teorijas un vēstures sekcijā, starptautisko tiesību un Eiropas Savienības tiesību sekcijā, medicīnas tiesību sekcijā. Konkursanti pārstāvēja trīs augstskolas: Latvijas Universitāti, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un Rīgas Stradiņa universitāti.

Konkursa galvenā balva (Kalvja Torgāna balva) tika piešķirta Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes (JF) absolventei, Starptautisko tiesību un Eiropas Savienības tiesību sekcijas uzvarētājai Ievai Šņepstei ar darbu “Pagaidu aizsardzības līdzekļi Eiropas Cilvēktiesību tiesā un Satversmes tiesā”.

Augstāko novērtējumu savā sekcijā ieguva šādi autori:

  1. Krimināltiesību sekcijā – LU JF doktorants Dāvids Gurevičs ar darbu “Pierādījumu pieļaujamība kriminālprocesā un tās ietekme uz pamattiesībām”;
  2. Civiltiesību un administratīvo tiesību sekcijā – LU JF studente Linda Lielbriede ar darbu “Pagaidu noregulējuma piemērošanas problemātika publisko iepirkumu lietās”;
  3. Tiesību teorijas un vēstures sekcijā – LU JF studente Odrija Margene ar darbu “Šaubu jēdziena izpratne, saturs un nozīme juridiskajā diskursā” un Samanta Jurāne ar darbu “Bērna ievietošana glābējsilītē un tās tiesiskās sekas”;
  4. Starptautisko tiesību un Eiropas Savienības tiesību sekcijā – Ieva Šņepste ar darbu “Pagaidu aizsardzības līdzekļi Eiropas Cilvēktiesību tiesā un Satversmes tiesā”;
  5. Medicīnas tiesību sekcijā – Elza Timule ar darbu “Telemedicīnas tiesiskais regulējums un īstenošanas problēmas Latvijas Republikā”.

Veicināšanas balvas tika pasniegtas:

  1. LU JF maģistrantūras studentam Jānim Počam par darbu “Preču zīmes reģistrācijas absolūtie atteikuma pamati”;
  2. LU JF absolventei Renātei Luīzei Cietvīrai par darbu “Attaisnojošs spriedums”;
  3. LU JF absolventei Elīzai Marijai Roshofai par darbu “Digitālo platformu tirgus varas novērtēšana”;
  4. LU JF absolventei Esterei Kozlinskai par darbu “Sabiedrības tiesības kritizēt tiesu kā tiesību uz vārda brīvību elements”.

Šī bija otrā reize pētniecisko darbu konkursā, kad tika izveidota atsevišķa sekcija arī jaunākajiem tiesību zinātņu studentiem – Baltijas civiltiesību “tēva” Frīdriha Georga fon Bunges vārdā nosauktā Cerību balva. Šajā sekcijā veicināšanas balva tika piešķirta LU JF studentam Artūram Šuspānam par darbu “Citas lietas no lietas ar trūkumiem nošķiršanas problemātika pirkuma līgumā” un LU JF studentam Agrim Ratnikam par darbu " Valsts ilgtspējīgas attīstības koncepts korelācijā ar pamattiesībām". Savukārt augstāko žūrijas novērtējumu un Bunges Cerību balvu ieguva  LU JF studente Stefi Pinsone ar darbu “Ar klimata pārmaiņām saistītas sūdzības iesniegšana Eiropas Cilvēktiesību tiesā”. 

 

Apsveicam konkursa uzvarētājus!

Dalīties