12. oktobrī norisinājās 2024./2025. mācību gada Jauno juristu universitātes nodarbību pirmā diena, kuras ietvaros dalībniekiem bija iespēja noklausīties kopumā piecas lekcijas no Latvijas Universitātes mācībspēkiem, tiesībzinātniekiem un praktiķiem.

Dienas ievadā dalībniekus uzrunāja Latvijas Universitātes Studiju prorektore Dr. iur. Kristīne Strada-Rozenberga, iepazīstinot klātesošos ar Juridisko fakultāti un jurista profesiju.

Turpinājumā dalībniekus uzrunāja Juridiskās fakultātes lektors Dr. iur. Gunārs Kūtris, pasniedzot lekciju "Tiesību aizsardzības iestādes".

Augstākās tiesas senators Jānis Pleps, senatora palīgs Kārlis Plusniņš un zinātniski analītiskais padomnieks Jānis Geks savukārt iepazīstināja dalībniekus ar tiesu, tiesneša profesiju, kā arī senatora palīga un zinātniski analītiskā padomnieka amatiem.

Dienas otrajā pusē dalībniekus ar Prokuratūru un prokurora profesiju iepazīstināja virsprokurors un Juridiskās fakultātes docents Juris Juriss.

Dienas noslēgumā dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar advokatūru un advokāta profesiju, ko pasniedza Juridiskās fakultātes lektors Lauris Liepa.

Paldies dalībniekiem un nodarbību vadītājiem! Otrā Jauno juristu universitātes nodarbību diena paredzēta 23. novembrī Lielajā aulā!

Dalīties