Jau trīsdesmit otro reizi Vīnē, Austrijā notiks pasaulē lielākā starptautisko tirdzniecības tiesību un šķīrējtiesas procesa izspēle. Dalība šajā izspēlē ir viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem to tiesību zinātnes studentu karjerās, kurus interesē privāttiesības, saistību tiesības, komerctiesības, starptautiskās privāttiesības un strīdu izšķiršana.

Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot ne velti tiek dēvēta par šķīrējtiesas procesa "olimpiskajām spēlēm" –  šajā izspēlē iepriekšējos gados ir piedalījušies studenti no teju 400 komandām, kopumā pārstāvot universitātes no 85 pasaules valstīm. Arī Latvijas Universitātes (LU) Juridiskā fakultāte (JF) ir ar bagātu vēsturi šajās sacensībās un, gatavojoties galvenajām sacensībām Vīnē, gatavo izspēles rakstiskās daļas. Katru gadu Latvijas Universitātes komanda ar LU JF, LU Studentu padomes, kā arī zvērinātu advokātu biroju atbalstu apmeklē sagatavošanas sacīkstes vismaz četrās Eiropas pilsētās, tostarp Helsinkos, Diseldorfā, Belgradā, Prāgā, Rīgā un citās pilsētās.

Arī šogad LU komandas treneri meklē aktīvus studentus, kuri pārstāvēs Latvijas Universitāti pasaulē lielākajās sacensībās šajā nozarē.

Ja Tev:

  • ir degsme sasniegt vairāk;
  • piemīt analītisks un ass prāts;
  • intelektuālā darba spējas ir stiprā puse;
  • ir labas angļu valodas rakstītprasmes un runas prasmes;

un ja Tu vēlies:

  • iegūt unikālu praktisku pieredzi un zināšanas 6 mēnešu garumā;
  • savu CV papildināt ar vērtīgu ierakstu, ko novērtēs ikviena pasaules vadošā augstskola, stipendiju programma vai darba devējs;
  • B daļas kursus (6 kredītpunktu apmērā) aizvietot ar dalību izspēlē;
  • attīstīt savas angļu valodas prasmes sarunvalodas un profesionālā līmenī;
  • iepazīties un izveidot kontaktus ar studentiem un profesionāļiem no visas pasaules;
  • praktiski iepazīt strīdu risināšanu mūsdienīgā formātā –

Tad piesakies konkursā uz vietu LU komandā!

 

Līdz 25. septembra plkst. 23.59 nosūti savu pieteikumu (brīvā e-pasta formā) kopā ar CV angļu valodā uz latvianmootassociation@gmail.com.

Pretendenti, kuri būs iesūtījuši pieteikumus norādītajā termiņā, tiks aicināti uz atlases interviju angļu valodā. Sīkāka informācija par atlases interviju un tās norises laiku tiks nosūtīta e-pastā.

Komandu šogad trenēs LU JF pasniedzējs Artūrs Kazāks un citi strīdu izšķiršanas jomā praktizējoši advokāti - Ēriks Krēsliņš, Andris Dimants un Katrīna Annija Ročāne. Par jebkuriem jautājumiem, lūgumiem vai neskaidrību gadījumā rakstīt latvianmootassociation@gmail.com vai zvanīt +371 29373661 (Artūrs Kazāks), vai raksti Team University of Latvia instagram kontam @vismootlatvia.

 


Plašāka informācija par Willem C. Vis Commercial Arbitration Moot pieejama šeit:

Informācija par iepriekšējo gadu komandu dalībniekiem pieejama šeit:

Share