Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte ir lielākā un senākā tiesību zinātņu studiju īstenotāja Latvijā, kas studentiem sniedz augstākā līmeņa zināšanas un prasmes jurisprudencē. Juridiskās fakultātes mācībspēku vidū ir nozares vadošie zinātnieki – praksē visvairāk citēto grāmatu un zinātnisko rakstu autori – kā arī pieredzes bagāti profesionāļi – Satversmes tiesas un Augstākās tiesas tiesneši, zvērināti advokāti, institūciju vadītāji un juridiskie padomnieki.

Akadēmiskā bakalaura studiju programmas “Tiesību zinātne” galvenais mērķis ir sniegt studējošajiem pamatzināšanas un kompetences visās tiesību nozarēs. Studējošie apgūst tādas tiesību nozares kā Latvijas tiesību vēsture, tiesību teorija, jurista ētika, juridiskā angļu valoda, konstitucionālās tiesības, saistību tiesības, lietu tiesības, mantojuma tiesības, ģimenes tiesības, darba tiesības, administratīvās tiesības, Eiropas Savienības tiesības, starptautiskās publiskās tiesības, starptautiskās privāttiesības, kā arī civilprocesa, kriminālprocesa un administratīvā procesa tiesības.

Studijas ir ne tikai teorētiskas, bet dod iespēju studentiem apgūt iemaņas arī praktiski, piemēram, piedaloties tiesas procesa izspēlēs un kursā “Juridiskās palīdzības sniegšana” apgūt juridiskās konsultēšanas pamatus un iegūt praktiskas iemaņas Juridiskās prakses un palīdzības centra ietvaros kvalificētu juristu vadībā sniedzot juridisku palīdzību.

Bakalaura studiju programma “Tiesību zinātne” ir pirmais solis ceļā uz jurista kvalifikācijas iegūšanu. Absolventi var turpināt tiesību zinātņu studijas profesionālā maģistra studiju programmā un iegūt jurista kvalifikāciju.

Iespēja studēt pilna laika klātienes un nepilna laika neklātienes studiju formās. Ir pieejamas 38 budžeta vietas.

Studijas notiek LU Galvenajā ēkā, Raiņa bulvārī 19, Rīgā.

 

Uzņemšana

Pieteikties studijām var no 16. līdz 22. jūlijam, elektroniski vai klātienē.

Informācija par pieteikšanās kārtību ŠEIT.

Share